REKLAMA
Nakladaná zelenina
Je ideálna na sendviče, šaláty alebo len ako vynikajúce občerstvenie. Skvelé je, že príprava je rovnako jednoduchá ako chutná.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 2 poháre ocot
- 2 poháre voda
- 2 pl cukor
- 2 lyžičky soľ
- 4 poháre Akákoľvek zmes zeleniny, napríklad uhorky, mrkva, paprika, karfiol
- 5 strúčiky Cesnak, olúpaný
- 1 čajová lyžička Celé zrnká čierneho korenia
- Sušený kôpor
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
130 min.
1. Krok
Vezmite malý hrniec a zmiešajte v ňom ocot, vodu, cukor a soľ. Zahrievajte na strednom plameni a občas premiešajte, kým sa cukor a soľ úplne nerozpustia. Odstavte z ohňa a nechajte mierne vychladnúť.
2. Krok
Do čistej nádoby vložte zeleninovú zmes podľa vlastného výberu, cesnak, zrnká korenia, kôpor.
3. Krok
Zeleninu v nádobe zalejte octovou zmesou, kým nebude úplne ponorená.
4. Krok
Zmes nechajte vychladnúť na izbovú teplotu.
5. Krok
Potom nádobu uzavrite a uložte do chladničky. Po vychladnutí sa dá použiť, ale chuť sa zvýši po 24 hodinách. Nakladaná zelenina vydrží v chladničke mesiac.