Zdroj: arfo from Getty Images
Nakladané papriky
Recept na chutné nakladané papriky v oleji, ktoré sú vhodné ako príloha k hlavnému jedlu.
Ingrediencie
- 10 ks červená paprika
- 6 Ocot
- 4 soľ
- 3 Cesnak
- 300 ml vody
- 1 Lyžice cukor
- Niekoľko zrniek korenia a nového korenia
Najnovšie letáky
Postup
Papriky dôkladne umyte, osušte a odstráňte stopku. Potom papriky vložte do väčšej sklenenej nádoby, ktorú následne uzavrite.
V malom hrnci zmiešajte ocot, soľ, cukor a vodu a priveďte zmes do varu. Keď začne vrieť, pridajte do hrnca s paprikou guľôčky nového korenia a celý cesnak.
Potom zalejte papriky horúcou zmesou a stlačte ich, aby boli ponorené a obalené v slanom náleve. Takto sa zabezpečí, že papriky budú mať po slanom náleve dostatok chuti a zároveň sa krásne uchovajú.
Uzavrite nádobu a nechajte ju na chladnom mieste aspoň 3 dni, aby sa chute spojili a paprika sa dobre marinovala. Zo skúseností viem, že čím dlhšie ich necháte odležať, tým sú lepšie.
Nakladanú papriku použite ako prílohu k hlavným jedlám alebo ako súčasť studených mís. Verím, že každému, kto ich ochutná, budú chutiť. Teším sa na vaše skúsenosti a pripomienky.