Zdroj: FB: Homemade food
Nakladané sušené paradajky
Nakladané sušené paradajky sú vynikajúcim doplnkom k rôznym pokrmom, hlavne k talianskej kuchyni. Môžete ich použiť v sendvičoch, pizzách alebo šalátoch.
Ingrediencie
- 150 g sušených paradajok
- 1 ks cesnak
- 1 kl soli
- 1 pl cukru
- 500 ml octu
- 500 ml vody
- 300 ml olivového oleja
- čerstvý rozmarín
- nové korenie
- bobkový list
Najnovšie letáky
Postup
Sušené paradajky opláchnite pod tečúcou vodou a nechajte ich odkvapkať.
Do hrnca nalejte vodu s octom, pridajte soľ a cukor a nechajte ju prevrieť. Pridajte do toho nové korenie a bobkový list.
Paradajky položte do sklenených pohárov, pridajte nasekaný cesnak a rozmarín.
Zalejte paradajky horúcou zmesou vody, octu a korenín až po okraj. Poháre zatvorte a nechajte vychladnúť.
Keď je zmes studená, pridajte olivový olej tak, aby paradajky boli úplne ponorené. Poháre znovu zatvorte a nechajte odležať aspoň dva dni na chladnom mieste.
Paradajky je najlepšie podávať po týždni, kedy sú poriadne dochutené.