REKLAMA

Nátierka na hrianky z bielych fazulí

Nátierka z krémových fazule bude chutiť nielen vegetariánom, ale aj mäsožrútom, pretože sa jej často tiež hovorí „chorizo“ nátierka. Ako rýchla večera a ďalší spôsob, ako zaradiť do jedálnička viac strukovín, je ideálny.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 400 g plechovka maslových fazule Pridané do
  • 8 ks sušených paradajok naložených v oleji Pridané do
  • 50 ml ľadovej vody podľa potreby Pridané do
  • 2 Lyžice olivového oleja Pridané do
  • 2 Lyžice limetkovej šťavy Pridané do
  • 1 lyžička cukru alebo javorového sirupu Pridané do
  • 34 lyžičky mletej údené papriky Pridané do
  • čerstvo namleté čierne korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

10 min.
1. Krok

Fazuľu dôkladne prepláchnite pod tečúcou vodou a vsypte do nádoby mixéra. Pridajte polovicu množstva vody (do pohára dávam vodu s kockami ľadu as vodou do mixéra pokojne prihodím aj kocku ľadu).

2. Krok

K fazuľam pridajte pokrájané sušené paradajky, olivový olej, limetkovú šťavu, cukor alebo sirup a údenú papriku. Tou šetrite a radšej pridajte podľa chuti.

3. Krok

Všetky suroviny rozmixujte, pokiaľ nebudú mať hladkú konzistenciu.

4. Krok

Podávajte s nasucho opečenými hriankami, obložené jarnou cibuľkou, klíčkami, (kvasenou) zeleninou a pokojne aj kúskom avokáda .

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4812 receptov

Mäsité jedlá

2238 receptov

Kuracie mäso

783 receptov

Mascarpone

340 receptov

Raňajky

1465 receptov

Večera

4530 receptov

Dezert

3701 receptov