Nátierka na hrianky z bielych fazulí
Nátierka z krémových fazule bude chutiť nielen vegetariánom, ale aj mäsožrútom, pretože sa jej často tiež hovorí „chorizo“ nátierka. Ako rýchla večera a ďalší spôsob, ako zaradiť do jedálnička viac strukovín, je ideálny.
Ingrediencie
- 400 g plechovka maslových fazule
- 8 ks sušených paradajok naložených v oleji
- 50 ml ľadovej vody podľa potreby
- 2 Lyžice olivového oleja
- 2 Lyžice limetkovej šťavy
- 1 lyžička cukru alebo javorového sirupu
- 3⁄4 lyžičky mletej údené papriky
- čerstvo namleté čierne korenie
Najnovšie letáky
Postup
Fazuľu dôkladne prepláchnite pod tečúcou vodou a vsypte do nádoby mixéra. Pridajte polovicu množstva vody (do pohára dávam vodu s kockami ľadu as vodou do mixéra pokojne prihodím aj kocku ľadu).
K fazuľam pridajte pokrájané sušené paradajky, olivový olej, limetkovú šťavu, cukor alebo sirup a údenú papriku. Tou šetrite a radšej pridajte podľa chuti.
Všetky suroviny rozmixujte, pokiaľ nebudú mať hladkú konzistenciu.
Podávajte s nasucho opečenými hriankami, obložené jarnou cibuľkou, klíčkami, (kvasenou) zeleninou a pokojne aj kúskom avokáda .