Zdroj: FB: Varenie je radosť.
Nebeské gaštanové rezy
Recept na výborné nebeské gaštanové rezy, ktoré pozostávajú z kakaového cesta, gaštanového krému a šľahačky.
Ingrediencie
Cesto:
- 5 ks vaječnýé bielky
- štipka soli
- 7 pl kryštálový cukor
- 5 ks vaječné žĺtky
- 2 ks vanilkový cukor
- 50 ml vlažná voda
- 50 ml olej
- 3 pl kakao
- 5 pl polohrubá múka
- 1⁄2 ks kypriaci prášok do pečiva
Gaštanový krém:
- 300 ml mlieko
- 1 bal Zlatý klas
- 1 ks vanilkový cukor
- 120 g zmäknuté maslo
- 2 pl práškový cukor
- 400 g gaštanové pyré
- 1 pl rum
Ďalej:
- 500 ml smotana na šľahanie
- džem na potretie
- čokoláda na strúhanie
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Ako prvé si pripravíme cesto. Zvlášť vyšľaháme bielky so soľou a 2 PL cukrom.
V druhej miske vyšľaháme vaječné žĺtky a kryštálový cukor do peny. Ďalej pridáme vlažnú vodu a olej.
Postupne prisypeme kakao, polohrubú múku a prášok do pečiva. Nakoniec pomaly primiešame vyšľahaný sneh.
Cesto pečieme vo vyhriatej rúre na 170 stupňov približne 12-15 minút.
Následne si pripravíme krém. V mlieku rozmiešame Zlatý klas, pridáme cukor a uvaríme z neho hustý puding. Preložíme ho do misky, prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť.
V druhej miske vymiešame zmäknuté maslo s práškovým cukrom. Postupne vmiešame aj vychladnutý puding.
Nakoniec pridáme do krému ešte gaštanové pyré a kto chce, lyžicu rumu.
Vychladnutý korpus potrieme džemom, krémom a šľahačkou.
Na vrch postrúhame čokoládu a nebeské gaštanové rezy necháme v chladničke stuhnúť.