Nedeľné pečené kurča
Jednoduchá klasika mojej rodiny k nedeľnému obedu!
Ingrediencie
- 1 Úplný chladené kurča
- soľ a mleté čierne korenie
- 1 čajová lyžička paprika červená mletá
- 1 čajová lyžička kari korenie
- 1 čajová lyžička mletý zázvor
- 5 cm póru
- 3 strúčiky cesnak
- 4 stredne veľké zemiaky
- 3 plátky maslo
- 100 ml slnečnicového oleja
- 100 ml voda
Najnovšie letáky
Postup
Kurča naporcujeme, umyjeme, prstami oddelíme kožu od mäsa a dáme do pekáča. Predhrejeme rúru na 200 stupňov
Mäso z oboch strán osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Pridáme mletú červenú papriku, ktorú dáme priamo na mäso, ale aj na kožu
Ďalej pridáme pod kožu kari korenie a mletý zázvor. Mäso nadvihneme z pekáča a dáme pod neho trochu nakrájaného póru na kolieska (alebo cibule)
Na každý kúsok mäsa dáme po 1 strúčiku cesnaku na vrch. Pomedzi mäso poukladáme do pekáča na mesiačiky nakrájané, ošúpané zemiaky
Zemiaky jemne posolíme a poukladáme na nich kúsky masla. Všetko polejeme olejom a podlejeme vodou
Kurča ešte poprášime provensalskym korením a dáme piecť do rúry na 1 hodinu. Podávame s ryžou