REKLAMA
Zdroj: FB: Slovenské jedlá a iné... dobroty ,,starých materí,,
Nepečená jablková torta
Ľahký a chutný dezert.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
- 1 kg jablko
- 1 škoricový cukor
- 1 vanilkový cukor
- kryštálový cukor
- 1 dcl voda
- 2 ks Zlatý klas (prášok)
- 400 ml jablkový džús
- detské piškóty
- šľahačka
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Ako prvé si očistíme jablká, zbavíme ich šupiek aj jadierok. Jablká si nastrúhame.
2. Krok
Dáme do hrnca, pridáme škoricový, vanilkový aj kryštálový cukor. Podľa chuti a druhu jabĺk. Pridáme vodu a začneme spolu dusiť na kašu.
3. Krok
V miske si v jablkovej šťave rozmiešame zlatý klas a prilejeme to do jabĺk. Spolu prevaríme do požadovanej hustoty.
4. Krok
Už len vrstvíme do tortovej formy vystlanej potravinárskou fóliou. Plnka, piškóty a tak stále dookola. Necháme ju stuhnúť, najlepšie do druhého dňa.
5. Krok
Na vrch torty vyšľaháme šľahačku.