:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/okEcqIi5AozwZnIZSu2p/9db6b2da1ac8302ddce116e31cdcc2.jpeg)
Zdroj: Canva
Nepečené osie hniezda
Tradičné nepečené osie hniezda s piškótami.
Ingrediencie
Cesto:
- 200 g piškot
- 200 g práškového cukru
- 50 g nasekaných mandlí
- 80 g mäkkého masla
- 1 Lyžice kakaa
- 3 Lyžice rumu
- 3 Lyžice mlieka
Krém:
- 70 g práškového cukru
- 80 g zmäknutého masla
- 1⁄4 lyžičky mletej škorice
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Rozmixujte si piškóty a zmiešajte ich s práškovým cukrom, mäkkým maslom, najemno nasekanými mandľami, kakaom, rumom a mliekom.
Rukami premiešajte a vypracujte krásne kompaktné cesto, ktoré drží pohromade a nelepí sa.
Ak bude cesto drobivé, pridajte trochu mlieka. Keď bude cesto lepivé, pridajte trochu rozmixovaných piškót.
Hotové cesto dajte na chvíľu odležať do chladničky.
Krém pripravíme zmiešaním práškového cukru s mäkkým maslom a škoricou. Náplň plníme pomocou cukrárskeho vrecúška so zdobiacou špičkou.
Formičku na osie hniezda vysypte práškovým cukrom a naplňte cestom až po okraj. Prstom utlačte. Pomocou tŕňa vytvorte v ceste jamku a naplňte ju krémom.
Spodok priklopte piškótou a opatrne vyberte z formy.
Nepečené osie hniezda necháme v chladničke stuhnúť.