REKLAMA
Zdroj: FB: DOMÁCE- FAJNOVÉ JEDLÁ
Nesmrteľný recept na šošovicový prívarok so zemiakmi, na ktorý nedáme doma dopustiť
Overená klasika v podobe šošovicového prívarku.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 400 g šošovica
- 2 ks bobkový list
- 3 strúčiky cesnak
- 1 pl múka
- 200 ml kyslá pochúťková smotana
- soľ
- 1 pl cukor
- citrónová šťava
- 5 ks veľký zemiak
- 4 ks špekáčiky
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Šošovicu si prepláchneme a dáme ju do hrnca. Zalejeme vodou. Vody dáme tak aby bola asi 2 cm nad povrchom šošovice.
2. Krok
Pridáme bobkový list, ošúpaný cesnak, jemne posolíme a privedieme k varu. Uvaríme do mäkka.
3. Krok
V miske si v kyslej smotane rozmiešame múku. Zmes nalejeme do šošovice a prevaríme 10 minút. Prívarok potom dochutíme cukrom a citrónovou šťavou aby mal príjemnú sladkokyslú chuť.
4. Krok
Zemiaky si očistíme, nakrájame na väčšie kusy a uvaríme v osolenej vode do mäkka. Podávame ich k hotovému prívarku.
5. Krok
Na záver už len k šošovicovému prívarku opečieme špekáčik rozrezaný na polovicu a môžeme podávať.