REKLAMA
Ňoky s paradajkovou omáčkou
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
2
Suroviny
- 450 g uvarených zemiakov
- 1 vajíčko
- 50 g baby špenátu
- 130 hladká múka podľa potreby g
Omáčka
- 1 konzerva lúpaných paradajok
- 1⁄2 cibule
- 1 strúčik cesnaku
- 2 Lyžice paradajkového pretlaku
- olivový olej priordei slovakia
- soľ
- mletá bazalka
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
15 min.
1. Krok
Zemiaky na ňoky sú uvaríme v šupke.
2. Krok
Necháme vychladnúť, ošúpeme a pretlačime .
3. Krok
Špenát si vymixujeme s vajíčkom a pridáme k zemiakom. Zamiešame.
4. Krok
Začneme pridávať múku podľa potreby, aby sa nám vytvorilo kompaktné cesto.
5. Krok
Z cesta si vytvarujeme valčeky, ktoré nakrájame. Uvaríme vo vriacej vode.
6. Krok
Vycedime a pokvapkáme olivovým olejom.
7. Krok
Na oleji si orestujeme cibuľu a pretlačený cesnak.
8. Krok
Pridáme lúpané paradajky, pretlak a korenie. Zamiešame a necháme prejsť varom.
9. Krok
Varíme, pokiaľ omáčka nezhustne a paradajky sa nerozpadnú.
10. Krok
Dobrú chuť!