:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/3WfscKA0Ah7_fFti5RSz/ac620f2f22667fd18156c6b2ae2f9b.jpeg)
Zdroj: Canva
Obrátené rezne z karé
Recept na obrátené bravčové rezne z karé
Ingrediencie
- 1 kg bravčové rezne zo stehna
- soľ
- mleté čierne korenie
- strúhanka
- rastlinný olej
- 4 kus vajce
- 1 pl maslo
- 1 pl plnotučnej horčice
- 2 pl kečup
- 400 ml voda
- 3 ks Cibuľa
Najnovšie letáky
Postup
Bravčové rezne naklepeme, osolíme a posypeme mletým čiernym korením z obidvoch strán. Vložíme do vrecka so strúhankou a jemne vklepeme do každého plátku strúhanku.
Vajíčka vyšľaháme so štipkou soli, každý rezeň namočíme do vajíčka a prudko opečieme z oboch strán na panvici s rozpáleným olejom.
Opražené rezne vložíme do pekáča, vedľa seba, kde sa budú piecť. Cibuľu nakrájame na hrubšie kolieska a uložíme na rezne.
Do výpeku pridáme maslo, soľ, horčicu, kečup, trochu mletého čierneho korenie, premiešame, zalejeme vodou a necháme zovrieť.
Rezne zalejeme zálievkou prikryjeme a dáme do rúry piecť na 220°C asi 10 minút. Teplotu znížime na 180°C a pečieme asi 30 minút. Potom odokryjeme a dopečieme podľa potreby do mäkka, do zlatista.
Podávame s varenými zemiakmi alebo zemiakovým šalátom. Dobrú chuť !