REKLAMA
Obrátený ríbezľový koláč
V lete máme dosť ríbezlí a samotné nám až tak nechutia. Preto ich čerstvé využívam do dezertov, alebo dávam do mrazničky na zimné pečenie. Ak ich máte aj vy, pripravte si z nich koláč.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
Suroviny
- kokosový olej
- kokosový cukor
- 500 g ríbezle
- 1 balenie vanilínový cukor
Cesto
- 4 ks vajcia
- 40 g kokosový cukor
- 40 g Med
- 50 ml mlieko
- 160 g hladká špaldová múka
- 40 g strúhaný kokos
- 1⁄2 balenia prášok do pečiva
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
50 min.
1. Krok
Na dno formy dáme papier na pečenie. Postriekame kokosovým olejom a posypeme cukrom. Vysypeme ríbezle zmiešané s vanilínovým cukrom a rovnomerne rozložíme po dne.
2. Krok
Vajcia vyšľaháme s cukrom a medom. Prilejeme mlieko a nakoniec primiešame suché ingrediencie. Vylejeme na ríbezle. Formu obalíme do alobalu. Pečieme pri teplote 180 stupňov 35 minút.