Odpaľované cesto
Overený Recept na odpaľované cesto
Ingrediencie
- 500 ml voda
- 1 ks palmarin
- 3 pl olej
- Štipka soli
- 500 g hladká múka špeciál
- 16 ks vajcia
Najnovšie letáky
Postup
Do hrnca dáme vodu, Palmarin, olej a soľ a necháme zovrieť. Do tejto tekutiny následne vsypeme naraz 1/2 kg múky a miešame metličkou (odporúčam pevnejšiu). Dostaneme hustú hmotu, ktorú odstavíme.
Do tejto hmoty budeme následne postupne pridávať vajcia. Ak máme vajíčka menšie, pridáme 18. Ak sú väčšie, stačí 16.
Vajíčka postupne vmiešame do hmoty metličkou a hrniec už na platňu nevraciame.
Vznikne nám tvárnejšie cesto, ktorým plníme vrecko so špičkou a formujeme venčeky na plech s papierom na pečenie.
Pečieme najprv 2-3 minúty na 250 °C a následne znížime teplotu na 220 °C a dopečieme ešte asi 12 minút. Neotvárať rúru hlavne na začiatku pečenia, lebo nenarastú. Upečené necháme vychladnúť, prerežeme na polovice a plníme.