REKLAMA

Zdroj: tasha_lyubina from Getty Images

Omáčka beurre blanc

Jednoduchý recept na prípravu omáčky beurre blanc, čo v preklade z francúzštiny znamená 'bielo maislo'. Táto omáčka je klasickou súčasťou francúzskej kuchyne a úžasne sa hodí k rýbam alebo morským plodom.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
2
  • 200 g maslo Pridané do
  • 50 ml bieleho vína Pridané do
  • 50 ml Biele víne ocot Pridané do
  • 2 ks šalotky Pridané do
REKLAMA

Postup

20 min.
1. Krok

Zahrejte vino, ocet a šalotku v malej panvici, kým sa tekutina takmer úplne neodparí. Približne 5 minút.

2. Krok

Pridajte kúsky masla a stále miešajte, kým sa maslo nerozpustí a omáčka nie je hladká.

3. Krok

Preceďte omáčku a pred podávaním ju opäť zohrejte, ale nevarite. Podávajte teplú.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

331 receptov

Mascarpone

342 receptov

Torty

481 receptov

Večera

4590 receptov

Dezert

3772 receptov

Kuracie mäso

788 receptov