REKLAMA
Zdroj: tasha_lyubina from Getty Images
Omáčka beurre blanc
Jednoduchý recept na prípravu omáčky beurre blanc, čo v preklade z francúzštiny znamená 'bielo maislo'. Táto omáčka je klasickou súčasťou francúzskej kuchyne a úžasne sa hodí k rýbam alebo morským plodom.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
2
- 200 g maslo
- 50 ml bieleho vína
- 50 ml Biele víne ocot
- 2 ks šalotky
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
20 min.
1. Krok
Zahrejte vino, ocet a šalotku v malej panvici, kým sa tekutina takmer úplne neodparí. Približne 5 minút.
2. Krok
Pridajte kúsky masla a stále miešajte, kým sa maslo nerozpustí a omáčka nie je hladká.
3. Krok
Preceďte omáčku a pred podávaním ju opäť zohrejte, ale nevarite. Podávajte teplú.