Zdroj: hanbr from Getty Images
Omáčka zo sušených húb so smotanou
Táto omáčka zo sušených húb so smotanou má hlbokú a zároveň jemnú chuť. Smotana dodáva omáčke krémovú konzistenciu a pomáha vyvážiť výraznú chuť húb. Je to jedna z mojich najobľúbenejších omáčok.
Ingrediencie
- 50 g Sušené huby
- 2 Lyžice maslo
- 1 kus stredná cibuľa
- 2 strúčiky Cesnak
- 200 ml Smotana na varenie
- soľ a korenie podľa chuti
Najnovšie letáky
Postup
Sušené huby namočte do vody a nechajte ich asi 30 minút napučať. Po uplynutí tejto doby huby sceďte, ale vodu nevylievajte - bude sa hodiť do omáčky. Ja zvyčajne nechávam hubový vývar odstáť, aby sa usadili nečistoty, a potom ho opatrne precedím.
Cibuľu nakrájajte nadrobno a cesnak nahrubo. Na panvici rozpustite maslo a cibuľu a cesnak smažte, kým nie sú mäkké a priehľadné.
Do panvice pridajte napučané huby a jemne ich orestujte spolu s cibuľou a cesnakom.
Potom do panvice nalejte vývar, v ktorom huby napučali, a nechajte ho variť, kým sa jeho objem nezmenší na polovicu. Omáčka tak získa intenzívnejšiu hubovú chuť.
Nakoniec do panvice pridajte smotanu a premiešajte. Omáčku nechajte chvíľu povariť, aby sa smotana dobre spojila s ostatnými prísadami. Dochuťte soľou a korením podľa chuti.