REKLAMA

Zdroj: hanbr from Getty Images

Omáčka zo sušených húb so smotanou

Táto omáčka zo sušených húb so smotanou má hlbokú a zároveň jemnú chuť. Smotana dodáva omáčke krémovú konzistenciu a pomáha vyvážiť výraznú chuť húb. Je to jedna z mojich najobľúbenejších omáčok.

REKLAMA
Ako zahustiť omáčku? Tieto postupy sa postarajú o krásne krémovú konzistenciu

Recept nájdeš v tomto článku

Ako zahustiť omáčku? Tieto postupy sa postarajú o krásne krémovú konzistenciu

Ingrediencie

porcií
4
  • 50 g Sušené huby Pridané do
  • 2 Lyžice maslo Pridané do
  • 1 kus stredná cibuľa Pridané do
  • 2 strúčiky Cesnak Pridané do
  • 200 ml Smotana na varenie Pridané do
  • soľ a korenie podľa chuti Pridané do
REKLAMA

Postup

40 min.
1. Krok

Sušené huby namočte do vody a nechajte ich asi 30 minút napučať. Po uplynutí tejto doby huby sceďte, ale vodu nevylievajte - bude sa hodiť do omáčky. Ja zvyčajne nechávam hubový vývar odstáť, aby sa usadili nečistoty, a potom ho opatrne precedím.

2. Krok

Cibuľu nakrájajte nadrobno a cesnak nahrubo. Na panvici rozpustite maslo a cibuľu a cesnak smažte, kým nie sú mäkké a priehľadné.

3. Krok

Do panvice pridajte napučané huby a jemne ich orestujte spolu s cibuľou a cesnakom.

4. Krok

Potom do panvice nalejte vývar, v ktorom huby napučali, a nechajte ho variť, kým sa jeho objem nezmenší na polovicu. Omáčka tak získa intenzívnejšiu hubovú chuť.

5. Krok

Nakoniec do panvice pridajte smotanu a premiešajte. Omáčku nechajte chvíľu povariť, aby sa smotana dobre spojila s ostatnými prísadami. Dochuťte soľou a korením podľa chuti.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4714 receptov

Mäsité jedlá

2214 receptov

Večera

4424 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1489 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

776 receptov

Dezert

3610 receptov