Zdroj: Lara Hata for Getty Images
Opečený ružičkový kel
Sýte a zdravé príložné jedlo, ktoré predstavuje ružičkový kel v novej a vzrušujúcej podobe. Tento opečený ružičkový kel je chrumkavý, chutný a neuveriteľne jednoduchý na prípravu.
Ingrediencie
- 500 g Ružičkový kel
- 2 PL olivový olej
- 1 ČL soľ
- 1 ČL mleté čierne korenie
Najnovšie letáky
Postup
Na prípravu opečenej kapusty pripravte kapustu tým, že odstránite vonkajšie listy a odrežete konce. Väčšie ružičky rozdelte na polovicu, aby sa varili rovnomerne.
Rozohrejte veľkú panvicu na strednej teplote a pridajte olivový olej.
Pridajte kel do panvice, ochutnajte soľou a korením a miešajte, kým nie sú všetky ružičky rovnomerne pokryté olejom a korením.
Opečte ružičkový kel asi 15-20 minút, kým sa na okrajoch nezosmeľí a vo vnútri nebude mäkký. Rôzky pravidelne obracajte, aby sa rovnomerne opekal.
Odstráňte opečenú kapustu z tepla a podávajte ju teplú ako prílohu k vašej obľúbenej jedlo.