REKLAMA

Zdroj: Lara Hata for Getty Images

Opečený ružičkový kel

Sýte a zdravé príložné jedlo, ktoré predstavuje ružičkový kel v novej a vzrušujúcej podobe. Tento opečený ružičkový kel je chrumkavý, chutný a neuveriteľne jednoduchý na prípravu.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 g Ružičkový kel Pridané do
  • 2 PL olivový olej Pridané do
  • 1 ČL soľ Pridané do
  • 1 ČL mleté čierne korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Na prípravu opečenej kapusty pripravte kapustu tým, že odstránite vonkajšie listy a odrežete konce. Väčšie ružičky rozdelte na polovicu, aby sa varili rovnomerne.

2. Krok

Rozohrejte veľkú panvicu na strednej teplote a pridajte olivový olej.

3. Krok

Pridajte kel do panvice, ochutnajte soľou a korením a miešajte, kým nie sú všetky ružičky rovnomerne pokryté olejom a korením.

4. Krok

Opečte ružičkový kel asi 15-20 minút, kým sa na okrajoch nezosmeľí a vo vnútri nebude mäkký. Rôzky pravidelne obracajte, aby sa rovnomerne opekal.

5. Krok

Odstráňte opečenú kapustu z tepla a podávajte ju teplú ako prílohu k vašej obľúbenej jedlo.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

331 receptov

Mascarpone

342 receptov

Torty

481 receptov

Večera

4590 receptov

Dezert

3772 receptov

Kuracie mäso

788 receptov