Zdroj: from_my_point_of_view from Getty Images
Orechové pusinky
Orechové pusinky sú klasickou cukrovinkou, ktorá by nemala chýbať takmer na žiadnom vianočnom stole.
Ingrediencie
- 200 g práškový cukor
- 3 kus vaječné bielky
- 1⁄2 prášok na pečenie
Najnovšie letáky
Postup
Najprv si pripravím prísady. Orechy pomelieme veľmi najemno. Podľa mojich skúseností je lepšie použiť kvalitné vlašské orechy, ktoré dodajú pusinkám intenzívnejšiu chuť.
Potom oddelím bielka od žĺtkov. Pri oddeľovaní je dôležité, aby sa do bielkov nedostala ani kvapka žĺtka, inak sa vám nepodarí správne vyšľahať sneh.
Potom vyšľahám bielky na tuhý sneh so štipkou soli. Potom pomaly pridávam práškový cukor a opäť dôkladne premiešam.
Nakoniec do zmesi pridajte mleté orechy a prášok do pečiva a opäť dobre premiešajte.
Zmes som dala do vrecka na potraviny a na plech som vytlačila tvary pusiniek. Tu odporúčam nerobiť pusinky príliš veľké, pretože ich veľkosť počas pečenia mierne napučí.
Plech vložím do rúry vyhriatej na 150 stupňov a pečiem asi 10-15 minút. Pusinky sú hotové, keď sú mierne zlatohnedé.
Ja nechám pusinky na plechu vychladnúť do druhého dňa a potom ich uložím do tesnej nádoby, kde si zachovajú svoju jemnosť a chuť.