Orechové rožky
Cesto je vláčne a mäkké, plniť môžme aj makom chutia rovnako dobre.
Ingrediencie
Suroviny
- 200 g Hera
- 100 g kryštálový cukor
- 1 celé vajce
- 1 žĺtko
- 700 g hladká múka
- 350 ml mlieko
- 42 g Kvasnice
- štipka soli
Plnka orechová
- pomleté orechy
- práškový cukor
- mlieko
- rum nemusí byť
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Najskôr si do teplého mlieka a cukru dáme kvasnice a urobíme kvások.
Pridáme múku, zbytok cukru,vajce,žĺtko,štipku soli,zbytok mlieka,rozpustenú heru a vymiesime vláčne cesto. Necháme vykysnúť prikryté na teplom mieste ,alebo kto má pekárničku zapne program cesto a v nej cesto vykysne.
Po vykysnutí rozdelíme cesto na malé bochníky, ktoré postupne vygúlame ,rozdelíme na trojuholníky ktoré naplníme orechovou plnkou na širšej strane.
Plnku si spravíme z pomletých orechov,cukru a zaparíme horúcim mliekom. Takto sa môže spraviť aj maková plnka.
Trojuholníky po naplnení zvinieme do tvaru rožka, začíname širšou stranou.
Dáme na plech vyložený papierom na pečenie a šup do rúry .
Keď nám rožky zmenia farbu na peknú hnedastú, vyberieme z rúry pocukrujeme, urobíme kávičku a dobrú chuť.