Zdroj: Canva
Orechovo čokoládová torta
Recept na vynikajúcu orechovo - čokoládovú tortu. Mäkký orechový korpus neodolateľne kontrastuje s hustým a silným čokoládovým krémom.
Ingrediencie
Na korpus:
- 6 ks vajec
- 200 g mletých orechov
- 200 g kryštálového cukru
- 1 kl prášku do pečiva
Na krém:
- 200 g čokolády na varenie
- 200 g masla
- 200 g práškového cukru
Najnovšie letáky
Postup
Rozohrejte rúru na 180°C. Vajcia rozklopte a bielky vyšľahajte s polovicou cukru do tuha. Žĺtky vyšľahajte s druhou polovicou cukru a postupne pridávajte mleté orechy zmiešané s práškom do pečiva.
Nakoniec do cesta opatrne vmiešajte bielky a premiešajte. Cesto vlejte do tortovej formy a pečte asi 50 minút. Potom nechajte tortu vychladnúť.
Medzitým si pripravte krém. Maslo zmiešajte s práškovým cukrom do hladka a potom pridajte rozpustenú čokoládu. Krém nechajte chvíľu odstáť.
Hotový a vychladnutý korpus prekrojte pozdĺžne na dve časti a potrite čokoládovým krémom.
Tortu nechajte v chladničke aspoň hodinu stuhnúť. Pred podávaním ju môžete posypať mletými orechami alebo čokoládovými hoblinkami.