Orechový koláč s pudingovo - smotanovou plnkou
Vynikajúci koláč s pudingovo - smotanovou plnkou, hruškami a orechovou posýpkou.
Ingrediencie
Suroviny
- 250 g celozrnná múka
- 125 g zmäknuté maslo
- 80 g cukor
- 1 pl kypriaci prášok
- 1 ks väčšie vajíčko
- štipka soli
Smotanovo - pudingová plnka
- 1 ks hruškový kompót
- 500 ml mlieko
- 2 ks vanilkový cukor
- 80 g práškový cukor
- 600 g kyslá smotana
Orechová posýpka
- 70 g mleté lieskové orechy
- 1 polievková lyžica práškový cukor
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Všetky suroviny na cesto spolu miešame približne 3 minúty, dokiaľ nevznikne tuhé cesto.
Zdroj: Youtube
Potom postupne po štipkách pridávame múku a vypracujeme súvislé cesto.
Zdroj: Youtube
Cesto preneseme na vymastený plech. Rukami ho upravujeme, tak aby bolo rovnomerne rozdelené po celom plechu + aj po stenách plechu.
Zdroj: Youtube
Smotanovo - pudingová plnka Hruškový kompót scedíme a do šťavy nalejeme toľko mlieka aby sme dostali spolu 750 ml tekutiny. Do tekutiny pridáme vanilkovýcukor, práškový cukor, pudingový prášok a uvaríme puding. Po uvarení puding stále miešame a necháme vychladnúť. Nakoniec do pudingu pridáme kyslú smotanu.
Zdroj: Youtube
Na cesto poukladáme hrušky.
Zdroj: Youtube
Hrušky zalejeme pripravenou plnkou.
Zdroj: Youtube
V miske si pripravíme orechovú zmes. Zmiešame orechy s práškovým cukrom a posypeme nimi koláč. Pečieme v teplovzdušnej rúre na 160°C približne 60 minút.
Zdroj: Youtube