Oreo brownie cheesecake s čiernymi ríbezľami
Rýchly, osviežujúci, letný recept na cheesecake.
Ingrediencie
Korpus
- 2 x balenie oreo brownie na vrch si odložíme pár kúskov orea
- trochu mlieka
Krém
- 1 kg tvarohu vo vedierku z lidlu
- 80 g sugar v2
- 10 g Rocky road proteínu čokoládového proteínu
- 20 g pudingový prášok
- 100 ml mlieka
Poleva
- 2 hrste čiernych ríbezlí alebo iného bobuľového ovocia
- 1 pl chia semienok
- 1 pl agáve sirup
- trochu zlatého klasu zmiešaného s trochou vody
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
V mixeri si rozmixujeme suchu časť z orea na jemno. Pridáme trochu mlieka a opäť premixujeme. Utlačíme na spodok tortovej formy (24cm) a dáme na 10 minút na 175C° do rúry. Medzitým si pripravíme krém z tvarohu, plnky z orea a cukru. V shakeri si rozmiešame pudingový prášok, proteín a mlieko, pridáme ku krému a premiešame. Na vychladnutý korpus dáme krém a pečieme na 175-180C° cca 40-45 minút. Po dopečení necháme ešte vychladnúť v pootvorenej rúre 15-20 minút, aby nám nepopraskal. Polevu na vrch si pripravíme uvarením ríbezlí, keď zmäknú pridáme agáve, chia a zlatý klas s vodou. Varíme ešte, pokým nám zmes nevrie a následne polejeme vrch cheesecaku. Dáme na pár hodín do chladničky a podávame. Dobrú chuť!