Zdroj: Irati Ventoso from Getty Images
Originál cesto na taliansku pizzu
Recept na originálne talianske cesto na pizzu, vďaka ktorej sa vám pizza vždy podarí.
Ingrediencie
- 500 g hladká múka
- 300 ml vlažnej vody
- 2 Lyžice olivového oleja
- 1 kl soľ
- 1 kl cukru
Najnovšie letáky
Postup
Najskôr si do vlažnej vody pridajte droždie a cukor, a nechajte ho pracovať asi 10 minút, kým sa nevytvorí pena na povrchu. Droždie musí byť aktívne, je to kľúčové pre nafúkavanie cesta.
Múku preosejte do veľkej misky, pridajte soľ a zmiešajte. Potom v strede múky vytvorte jamku a vlejte do nej kvások a olivový olej.
Všetko premiešajte a vypracujte cesto. Pracujte s ním, kým nie je hladké a nelepí sa.
Takto pripravené cesto nechajte v teple kysnúť približne hodinu až do zdvojnásobenia jeho objemu.
Po vykysnutí cesto vyklopte na múkou posypanú dosku, jemne ho premiešajte a potom ho rozdeľte na požadovaný počet porcií. Pre ideálne tenké cesto odporúčam jednu porciu na osem plátkov.
Cesto rozvaľkajte na tenké placky, potrite rajčinovým základom a obľúbenou oblohou.