Ostrokyslá polievka
Ingrediencie
- 2 litre vody
- 2 väčšie stehienka
- 3 bujóny
- 35 g bambusových výhonkov
- 60 g mrkiev
- 30 g hríbov Judášovo ucho a pod
- 40 g vareného mäska tie stehná
- 20 g tofu
- 5 ml sójovej omáčky
- 2 ml sezam oleja
- 20 ml ryžového octu
- 5 št čínskeho korenia chutí
- podľa chuti sušené chilli
- št mletého zázvoru
- 80 g Solamyl
- 1 vajíčko
Najnovšie letáky
Postup
Do studenej vody pridaj stehienka a pomaly var( bez pokrievky na slabom plameni ako vývar) Penu počas varenia pozbieraj a vyhoď.
Medzitým si pokrájaj na mini kocky mrkvu a bambusové.
Hríby si vopred namoč do vody, tie potom zväčšia svoj objem, takže ich netreba veľa.
Ak použiješ judášovo ucho, tak tam ten stred po napučaní vykroj a vyhoď.
Uvarené stehná vyber z polievky, a potrebné mäsko nakrájaj na malé kúsky(zvyšok zjedz)
Ak sa ti odparilo veľa vody, kľudne ešte dolej 0,3-0,5l.
Nakrájaj hríby a tofu.
Do čistého vývaru pridaj bujóny a nakrájanú zmes.Nechaj chvíľku variť, potom osoľ a pridaj ostatné suroviny.
Pozor na čínske korenie, tam stačí fakt štipka - má silnú chuť.
Štipľavé papričky daj podľa svojej chuti.
Ochutnaj polievku počas varenia a dochuť, pokiaľ ti niečo chýba.Ak sa ti zdá veľmi slaná, prilej trošku vody, ak málo octová, prilej ocot.Snaž sa priblížiť k tomu, ako ti chutí 🙂
Ak si myslíš, že je chuťovo dobrá, môžeš ju zahustiť.Do malej misky si vysyp škrob a prilej malinké množstvo vody- fakt len toľko, aby sa tam škrob rozpustil.
Zvýš plameň, a za stáleho miešania prilej škrob.Ak sa ti zdá málo soplavá- pridaj viac škrobu.Na druhý deň bude oveľa redšia, čiže neboj sa ju riadne zahustiť
Úplne na záver si prichystaj vajíčko.To si rozšľahaj v malej miske, a vlej ho do vriacej polievky.Pozor- nemiešaj hneď.
Počkaj pár sekúnd kým vyjde hore, až potom začni.
Budú tam zrejme väčšie kusy, čiže ja to zvyknem metličkou rozmiešať 🙂