Zdroj: FB: Varenie je radosť.
Ovocná torta s mascarpone a tvarohom
Osviežujúca ovocná torta s mascarpone a tvarohovou plnkou, ktorá je dozdobená čokoládou.
Ingrediencie
Korpus
- 3 pl polohrubá múka
- 2 kl kypriaci prášok
- 5 pl práškový cukor
- 3 pl Maizena
- 4 ks vajce
Plnka
- 500 g syr Mascarpone
- 3 ks vanilkový cukor
- 4 pl práškový cukor
- 150 g mäkký tvaroh
- 500 g jahoda
Najnovšie letáky
Postup
Príprava korpusu Oddelíme žĺtka od bielok. Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom.
Postupne prisýpame múku zmiešanú s kypriacim práškom a maizenou.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a pridáme ho do cesta.
Vyšľahané cesto vylejeme na plech, ktorý je vymastený maslom a vysypaný múkou. Korpus pečieme v rúre na 180°C do zlatista a po upečení ho necháme vychladnúť a rozkrojíme na 2 časti.
Príprava plnky Mascarpone vymiešame s vanilkovým, práškovým cukrom a tvarohom.
Jahody očistíme a nakrájame na plátky.
Prvý korpus potrieme 1/3 krému. Uložíme naň jahody a druhú časť korpusu. Zvyšok krému natrieme na tortu. Tortu dozdobíme ovocím a polejeme čokoládou.