REKLAMA
Ovocné "tiramisu"
Jednoduchý ovocný dezert zo sušienok, tvarohového krému doplnený jahodami. Zaujímavý je však tým, že namiesto kávy som použila malinové latte od značky nu3o.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
Základ
- 1 balenie gullon digestive biscuits
Namáčanie
- 2 čl malina latte
- 150 ml mlieko
Krém
- 250 g jemný tvaroh v papieri
- 250 g polotučný jemný tvaroh
- 30 g proteín sladidlo
- 20 g čakankový sirup
- 4 pl vody v prípade použitia proteínu
- vanilka aróma a mletá
Ovocná vrstva
- 200 g jahody
- 2 pl pudingový prášok
- 1 pl erythritol sladidlo
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Pripravíme si malina latte – prášok rozmiešame v teplom mlieku.
2. Krok
Na krém len všetko vymiešame do hladka. Vodu môžeme pridať podľa hustoty.
3. Krok
Jahody rozmixujeme ponorným mixérom, zmiešame s pudingovým práškom, sladidlom a varíme na miernom ohni do zhustnutia.
4. Krok
Do malej formy postupne vrstvíme sušienky (6 ks), polejeme malinovým latte, rozotrieme krém a následne jahodovú vrstvu. Zopakujeme ešte dvakrát a na vrch namrvíme poslednú sušienku, dozdobíme jahodami a odložíme stuhnúť do chladničky na pár hodín.