Ovsený koláčik
Ingrediencie
Suroviny
- 3 veľké banány
- 120 g ovsených vločiek
- 50 g hrozienka
- 1 čajová lyžička škorica
- Štipka štipka soli
➡️ Plnka
- 100 g nízkotučného hrudkovitého tvarohu
- 50 g bieleho skyra
- 1 bal vanilkový cukor
- 300 ml mlieka
- proteínový puding v prášku
- 1 Lyžice želatínový stužovač
- podľa potreby xylitol na dosladenie pudingu
- lyofilizované jahody
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Umyté hrozienka na chvíľu namočíme do vody.
Banány vidličkou roztlačíme. Primiešame ostatné prísady,nakoniec pridáme hrozienka / nakrájala som na menšie kúsky, ale môžte kľudne pridať aj celé.
Na plech som dala pečiaci papier, potrela som troškou masla. Základ som dala do odopínacej formy bez dna / ľahšie sa mi potom tie základy vyberajú .
Formu som tiež potrela troškou masla. Z masy som dala aj na steny formy, asi do výšky 2cm.
Dáme zapiecť do predhriatej rúry. Pečieme približne 15 - 20 minút.
Hotové necháme troška vychladnúť a vyberieme z formy.
Na plnku si uvaríme puding, osladíme podľa chuti. Uvarený občas premiešame, necháme troška vychladnúť.
Tvaroh zmiešame so skyrom a vanilkovým cukrom. Rozotrieme na základ. Posypeme lyofilizovanými jahodami .
Už nie horúci puding vymixujeme so želatínovým stužovačom. Dáme na tvaroh a jahody. Chvíľu necháme stuhnúť / vďaka stužovaču som krájala asi po 10 minútach.
Dobrú chuť 🙂.