:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/FwZaM-z2MkavGNBdEQUh/06dbc97aa4d583eb4deb63e7c7f55a.jpeg)
Paella
Paella je tradičné španielske jedlo, ktoré je známe svojou výraznou chuťou a bohatou kombináciou morských plodov.
Ingrediencie
- 300 g ryže
- 300 g kalamárov nakrájaných na kúsky
- 200 g kreviet očistených a bez hlavičiek
- 500 g müsli
- 1 veľká cibuľa
- 100 g zeleného hrášku
- 400 g rajčinového pretlaku
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 stredne veľké zemiaky uvarené
- 3 polievkové lyžice olivového oleja
- podľa chuti soľ
- podľa chuti čierne mleté korenie
- 2 čajové lyžičky mletej sladkej papriky
- 2 zelené čili papričky
- 800 ml rybieho vývaru
Najnovšie letáky
Postup
V jrnci si na oleji orestujeme najskôr kalamáre nakrájané na kúsky. Vyberieme ich, teraz orestujeme aj krevety a opäť ich vyberieme. Vo výpeku orestujeme do hneda nakrájaný cesnak a cibuľu.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/FwZaM-z2MkavGNBdEQUh/480d0cd003a489dca5b214fd5e4899.jpeg)
Zdroj: Youtube
K orestovanej cibuli pridáme zemiaky uvarené a nakrájané, zelený hrášok. Posolíme a pokoreníme, chvíľku miešame.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/FwZaM-z2MkavGNBdEQUh/6ad5ed2f5ec14416c3a3f0cd946adb.jpeg)
Zdroj: Youtube
Pridáme rajčinový pretlak, mletú sladkú papriku a kúsky kalamárov a mušlí.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/FwZaM-z2MkavGNBdEQUh/ba30b38b5d2976db4e6d8081a9ea8e.jpeg)
Zdroj: Youtube
Podlejeme rybím vývarom. pridáme ryžu, čili papričky, krevety a všetko spolu premiešame. Hrniec poriadne uzavrieme a varíme na miernom ohni približne 15 minút. Ostavíme necháme chvíľku postáť a môžeme podávať.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/FwZaM-z2MkavGNBdEQUh/4423a7df6364128766ab75f386aa96.jpeg)
Zdroj: Youtube