REKLAMA
Pagáčiky s medvedím cesnakom
Jednoduché a chutné pagáčiky, na ktorých si pochutnajú veľkí i malí.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
50
- 500 g hladká špaldová múka
- 120 g zmäknuté maslo
- 130 g syr napr čedar
- 250 ml mlieko vlažné
- 3 ks vajce M
- 1 ks prášok do pečiva
- 50 g medvedí cesnak
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
1. V miske zmiešame múku a prášok do pečiva. Pridáme nakrájané maslo a spracujeme na "mrveničku".
2. Krok
2. Medvedí cesnak umyjeme, osušíme a posekaný pridáme k múčnej zmesi. Pridáme aj nastrúhaný syr a všetko dobre premiešame.
3. Krok
3. Nakoniec pridáme už len vajíčka rozmiešané v mlieku a vypracujeme cesto. Dochutíme soľou.
4. Krok
4. Cesto vyklopíme na jemne pomúčenú dosku a vyvaľkáme na hrubší plát ( cca 1,5cm). Vykrajujeme pagáčiky (veľkostí a tvarov podľa seba), ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
5. Krok
5. Vrch pagáčikov potrieme mliekom a pečieme vo vyhriatej rúre na 200°C cca 12-15 minút ( závisí od rúry).