Palmeritas de hojaldre
Palmeritas de hojaldre, teda sladké karamelizované srdiečka z lístkového cesta som objavil v Španielsku.
Ingrediencie
- 1 plát vyvaľkaný lístkového cesta
- 150 g kryštálový cukor
- 1 bal vanilkového cukru
- 1⁄4 čl soľ
Najnovšie letáky
Postup
V menšej miske si na začiatok zmiešame cukor s vanilkovým cukrom a soľou. Polovicu cukru si vysypeme na dosku na vaľkanie.
Na to položíme vyvaľkaný plát lístkového cesta a zasypeme ho druhou polovicou cukru. Párkrát prejdeme valčekom na vaľkanie, aby sa cukor prilepil o cesto.
Teraz potrebujeme cesto poskladať tak, aby na záver vznikli krásne srdiečka. Takže, začneme tak, že si cesto umiestnime pred seba a zložíme oba kraje cesta tak, aby sa stretli v strede. Tento proces zopakujeme ešte raz a nakoniec preložíme jednu stranu cez druhú. Vzniklo nám tak 6 vrstiev cesta.
Hotový valec cesta si nakrájame na 1,5 cm hrubé kúsky. Každý kúsok premiestnime na plech s papierom na pečenie a ešte prstami dotvarujeme do tvaru srdca. Nemusí to byť dokonalé, v rúre sa srdiečka vytvarujú pri pečení samé.
Srdiečka kladieme na plech viac od seba, pretože v rúre zväčšia svoj objem. Pečieme v rúre predhriatej na 200 stupňov približne 9-10 minút z jednej strany. Potom plech vyberieme, koláčiky otočíme a necháme piecť ešte 2-3 minúty kým nie sú všetky srdiečka pekne skaramelizované.
Po upečení zopár kúskov rovno zjeme :) a ostatok premiestnime vychladiť na mriežku.