REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/G3e9QTVINbzRVHn9L05p/7ae9fc9c62dc7068d50f400caf9ce9.jpeg)
Zdroj: FB: DOMÁCE-FAJNOVÉ JEDLÁ
Papriková nátierka z kápie
Nátierka z kápie na topinky.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
- 2 kg kápia
- 500 g Cibuľa
- 500 g paradajka
- 30 g cukor
- 200 ml olej
- 150 ml ocot
- 3 chili paprička
- 2 čl soľ
- 5 ks strúčiky cesnaku
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Kapiu si očistíme, zbavíme jadierok a nadrobno pokrájame.
2. Krok
Paradajky a cibuľu tiež pokrájame na drobno.
3. Krok
Všetko dáme spolu do väčšieho hrnca. Pridáme olej, cesnak a feferónky. Začneme všetko spolu dusiť. Zelenina sa musí úplne rozpadnúť.
4. Krok
Rozvarenú zeleninu rozmixujeme ponorným mixérom. Opäť všetko dusíme aby sa nám vydusila voda a zmes zhustla.
5. Krok
Keď je dostatočne hustá, dochutíme ju cukrom, octom a soľou. Podľa potreby ešte pridáme chilli. Plníme do pohárov a uzatvárame viečkom. Sterilizujeme 15 minút na 90 stupňov.