REKLAMA
Zdroj: FB: Recepty a rady do kuchyne I.
Paradajková omáčka s bravčovým mäsom
Recept na paradajkovú omáčku s bravčovým mäsom, ktorá sa hodí na obed alebo večeru.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 500 g bravčového mäsa
- 2 plechovky krájaných paradajok
- 2 ks stredné cibule
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 pl oleja
- 1 kl soli
- 1 lyžičku cukru
- 1 lyžičku bazalky
- 200 ml vody
- štipka čierneho korenia
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Bravčové mäso nakrájame na menšie kúsky a osolíme.
2. Krok
Na panvici rozpálime olej a mäso opražíme.
3. Krok
Cibuľu nakrájame na drobno a pridáme k mäsu, spolu s pretlačeným cesnakom.
4. Krok
Pridáme krájané paradajky, cukor, bazalku a trochu korenia. Všetko podlejeme vodou a necháme pod pokrievkou na strednom ohni dusiť cca 30 minút.
5. Krok
Omáčka by mala po tomto čase pekne zhustnúť. Ak je príliš hustá, pridajte trochu vody. Ak naopak, nechajte ešte chvíľu povariť.