REKLAMA
Paradajková omáčka z pretlaku
Ak hľadáte jednoduchý a rýchly spôsob, ako pridať k jedlu trocha šmrcu, skúste túto paradajkovú omáčku z pretlaku. Či už ju použijete na cestoviny, pizzu alebo ako základ pre iné pokrmy, bude vynikajúcou voľbou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 2 pl olivového oleja
- 1 ks Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 can paradajkového pretlaku
- 1⁄4 čl mletej papriky
- 1 čl cukru
- 1 čl sušenej bazalky
- štipka soli
- trochu čierneho korenia
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Na panvici zohrejte olivový olej.
2. Krok
Pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu, orestujte ju do zlatista.
3. Krok
Pridajte pretlačený cesnak a opražte všetko spolu ďalšie 2 minúty.
4. Krok
Potom pridajte pretlak z paradajok, soľ, korenie, papriku, cukor a bazalku.
5. Krok
Premiešajte, priveďte k varu a potom nechajte omáčku pomaly povariť asi 20 minút, kým sa nezredukuje.
6. Krok
Omáčka je hotová a pripravená na podávanie.