REKLAMA
Paradajkový džem
Tento originálny paradajkový džem s gelfixom je skvelý doplnok k mäsu, syrom a dokonca k dezertom. Jeho príprava je jednoduchá a výsledok vás určite poteší.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 kg zrelých paradajok
- 500 g cukru
- 1 balenie gelfixu
- 2 kl šťava z citróna
- štipka soli
- 1 kl klinčekov
- 1 kl škorice
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Paradajky opláchnite, odstráňte stopky a nakrájajte na menšie kúsky.
2. Krok
Do hrnca pridajte paradajky, cukor, citrónovú šťavu, soľ a prípadne klinčeky so škoricou.
3. Krok
Všetko nechajte pomaly variť, kým sa paradajky nerozvaria a cukor nerozpustí.
4. Krok
Pridajte gelfix a varte ešte ďalších 5 minút za stáleho miešania.
5. Krok
Horúci džem naplňte do pohárov, ktoré ste predtým sterilizovali. Zatvorte ich, otočte hore dnom a nechajte vychladnúť na chladnom a tmavom mieste.