REKLAMA
Zdroj: Langan from Canva
Paradajkový pretlak
Rýchly a ľahký domáci paradajkový pretlak plný chuti a vôní. Ideálny do omáčok, polievok alebo ako základ pre pizzu.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 kg paradajky
- 2 ks cesnak
- 1 ks Cibuľa
- 1 čajová lyžička soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Predhrejte rúru na 200 stupňov. Umyte paradajky a nakrájajte ich drobno. Cibuľu a cesnak olúpeme a nakrájame nadrobno.
2. Krok
Na plech s papierom na pečenie rozložíme paradajky, posypeme nakrájaným cesnakom a cibuľou. Osolíme a okoreníme. Pečieme 20 minút.
3. Krok
Po upečení paradajky premiešame a zmixujeme.
4. Krok
Pretlak prelejeme do čistej sklenenej fľaše, ochladíme a uskladníme v chladničke.