Zdroj: Arundhati Sathe from Getty Images
Paratha
Recept na allo paratha - tradičnú indickú slanú chlebovú placku.
Ingrediencie
- 200 g hladká múka
- 1 Lyžica soľ
- 100 ml Vlažná voda
- 4 Lyžice roztopeného masla
Najnovšie letáky
Postup
Začnime zmiešaním múky a soli v miske. Potom pomaly za stáleho miešania pridávame vlažnú vodu. Cesto by malo byť dostatočne pevné a nelepivé, takže ak sa naďalej lepí, pridajte ešte trochu múky.
Z cesta vytvorte hladkú guľu a nechajte ju odpočívať prikrytú utierkou asi 20 minút.
Potom cesto rozdeľte na štyri rovnaké časti. Každý diel rozvaľkajte na tenký plát a potrite ho rozpusteným maslom. Placky poukladajte jednu na druhú a opäť rozvaľkajte na tenký plát.
Potom rozohrejte panvicu na strednom ohni a smažte na nej palacinku, kým nezíska zlatohnedú farbu. Nezabudnite palacinku počas vyprážania niekoľkokrát otočiť.
Tento postup opakujte pri každej palacinke. Hotovú paratu podávajte hneď, kým je ešte teplá.