REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/PwOaMO9BGlX6WcIzB7xh/aeb4c8a81ae585a65ed0165efb0b9d.jpeg)
Zdroj: FB: Varíme a pečieme - vaření a pečení
Parížske rožky s pravým parížskym krémom
Recept na originál parížske rožky s pravým parížskym krémom.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
70
Rožky:
- 4 kus vaječný bielok
- 300 g kryštálový cukor
- 300 g vlašské orechy
Plnka:
- 5 kus vajcia
- 180 g kryštálový cukor
- 3 pl kakao
- 500 g maslo
Poleva:
- 300 g čokoláda na varenie
- 70 g Cera
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Rožky: bielky s cukrom šľaháme nad parou do hustej peny - 10 minút. Potom ich odstavíme a necháme vychladiť.
2. Krok
Do ešte trochu teplých bielkov vmiešame orechy.
3. Krok
Cesto preložíme do vrecka bez špičky.
4. Krok
Rožky striekame na papier na pečenie a pečieme ich 5 minút na 200°C.
5. Krok
Rúru vypneme, otvoríme vrátka a ešte 10 minút rožteky dosúšame.
6. Krok
Plnka: vajcia s cukrom šľaháme nad parou-20 minút. Necháme ich vychladiť.
7. Krok
Do vychladených vajec pridáme kakao a postupne pridávame aj maslo. Všetko spolu dobre vyšľaháme.
8. Krok
Krém nastriekame na rožteky a dáme vychladiť.
9. Krok
Poleva: čokoládu s Cerou roztopíme nad parou a dobre premiešame. Rožteky namáčame v poleve.