REKLAMA
Patizónové muffiny
Netradičná kombinácia Patizón a dezert
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
- 1 vajíčko
- 135 g patizónu očistený a nakrájaný
- 80 ml repkového iného oleja
- 150 g hladkej múky používam špaldovú
- 2 Lyžice mletých orechov
- 1 Lyžice strúhaného kokosu
- 1⁄2 lyžičky škorice
- 1 lyžička ryžového sirupu iného sladidla
- 1⁄2 lyžičky Čajové Sódy bikarbóny
- 1⁄4 lyžičky citrónovej kôry
- a olej kokos na potretie formy
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
55 min.
1. Krok
Patizón si očistíme a nakrájame na malé kocky.
2. Krok
Dáme do mixéra, pridáme vajíčko, olej, sladidlo a všetko spolu vymixujeme.
3. Krok
Ďalej pridáme múku, škoricu, orechy, kokos, sódu bikarbónu a kôru z citróna a všetko spolu zašľaháme.
4. Krok
Formu na muffiny potrieme olejom a vysypeme kokosom alebo použijeme papierové košíčky.
5. Krok
Cesto je hustejšie, tak si pomôžeme lyžicou a vložíme do formy.
6. Krok
Muffiny vložíme do vyhriatej rúry a pečieme na 150/45 minút alebo podľa potreby. (Skúška špáradlom)
7. Krok
Vyberieme, necháme vychladnúť a vyberáme z formy.
8. Krok
Ak nemáte patizón môžte použiť cuketu alebo tekvicu.
9. Krok
Muffinky sú mäkkučké, skladujeme v uzatvárateľnej nádobe.
10. Krok
Dobrú chuť!