Peanut butter cheesecake
Ingrediencie
- 200 g sušienky
- 80 g maslo
- 500 g syr cottage cheese
- 250 g mascarpone
- 1 kyslá smotana
- 50 g práškový cukor
- 150 g arašidový krém
- 100 g tmavá čokoláda
- 100 ml Tučná smotana
Najnovšie letáky
Postup
Keksíky rozdrvíme (najlepšie v mixéri) najemno a zmiešame s roztopeným maslom (hmota by mala byť viac lepkavá ako suchá takže maslo pridávame podľa potreby), utľapkáme na spodok formy.
Tvaroh, mascarpone, smotanu a cukor zmiešame, pridáme arašidové maslo, premiešame, pridáme vajíčka.
Plnku vylejeme na sušienkový základ a pečieme 60' pri 150° do zlatista, upečený cheesecake necháme hodinu vychladnúť v otvorenej rúre (aby nám nepraskol) a po hodinke ho môžeme vybrať a nechať ešte vychladnúť pri izbovej teplote, na noc odložíme do chladničky.
Hotový cheesecake som si ešte pred podávaním potrela tmavou čoko ganážou (smotanu zohrejeme v hrnci, ale neprevaríme! a polejeme ňou na kúsky nalámanú čokoládu, miešame kým nám vznikne krásna lesklá hmota a nalejeme na cheesecake) alebo zdobíme podľa chute.