REKLAMA

Zdroj: Freepik

Pečená holandská mrkva s bylinkovým maslom

Tu je môj obľúbený recept na holandskú mrkvu, ktorý je jednoduchý na prípravu, výživný a absolútne chutný!

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 400 g Holandská mrkva, umytá a zbavená listov Pridané do
  • 2 pl Olivového oleja Pridané do
  • soľ a korenie podľa chuti Pridané do
  • 100 g zmäknuté maslo Pridané do
  • 1 polievková lyžica Zmes byliniek (ako petržlen, pažítka a tymián) nasekaných nadrobno Pridané do
  • kôra z polovice citróna Pridané do
  • 212 strúčiky Cesnaku, mletého Pridané do
REKLAMA

Postup

40 min.
1. Krok

Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia (približne 400 stupňov Fahrenheita). Horúca rúra je pre proces pečenia nevyhnutná, pretože mrkve dodá peknú karamelizovanú štruktúru a zvýrazní jej prirodzenú sladkosť.

2. Krok

Mrkvu položte na plech a pokvapkajte ju olivovým olejom. Premiešajte, kým sa mrkva rovnomerne nepokryje. Posypte soľou a korením. Často sa mi zdá, že morská soľ je pre tento recept vhodnejšia ako obyčajná kuchynská soľ. Rozložte ich tak, aby sa opekali rovnomerne a neboli na plechu príliš natlačené.

3. Krok

Vložte plech do rúry a pečte mrkvu asi 20-25 minút, alebo kým nezmäkne a mierne nezhnedne.

4. Krok

Kým sa mrkva pečie, pripravte si bylinkové maslo. V miske zmiešajte zmäknuté maslo, bylinky, citrónovú kôru a pretlačený cesnak. Premiešajte, kým sa dobre nespojí.

5. Krok

Keď je mrkva hotová, opatrne ju vyberte z rúry. Ešte teplú mrkvu štedro potrite bylinkovým maslom. Teplo z mrkvy rozpustí maslo a umožní mu preniknúť do mrkvy a dodať jej chuť.

6. Krok

Pečenú holandskú mrkvu podávajte horúcu ako prílohu k obľúbenému jedlu.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4427 receptov

Mascarpone

338 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Lacné jedlá

1491 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3618 receptov