REKLAMA
Pečená kačica s červenou kapustou a lokšami

Pečená kačica s červenou kapustou a lokšami

Klasika ktorú môžme variť na veľa spôsobov ,,tu je môj recept,je jednoduchý aj pre začiatočníkov vo varení.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6

Kačica

  • 1 stredná kačica Pridané do
  • 1 jablko Pridané do
  • hrubozrnná soľ Pridané do
  • rasca Pridané do
  • korenie na pečené kura Pridané do
  • cesnakový prášok Pridané do
  • voda Pridané do

Kapusta

  • 1150 g červená kapusta Pridané do
  • 2 jablko Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
  • 1 Cibuľa Pridané do
  • 30 g cukor kryštálový Pridané do
  • olej Pridané do
  • 6 borievka Pridané do
  • ocot Pridané do
  • 20 g múka Pridané do

Lokše

  • 700 g uvarený zemiak v šupke Pridané do
  • 200 g hladká múka Pridané do
  • soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

200 min.
1. Krok

Stredne veľkú kačku umyjeme a potrieme zvonka aj zvnútra zmesou : korenie na pečené kura,sušený cesnak ,hrubozrnná soľ . Takto potretú kačku necháme cez noc v chladničke odležať.Na druhý deň vložíme do kačky umyté vcelku jablko,podlejeme vodou a dáme do rúry cca na 2hodiny piecť. Najskôr pečieme prsiami dolu,potom kačku obrátime na chrbát a pokračujeme v pečení ,,zakryté".Nakoniec kačku odkryjeme a za občasného podlievania upečieme do ružova s chrumkavou kožou.

2. Krok

Kým sa nám kačka pečie pripravíme si kapustu.Hlávkovú červenú kapustu nakrájame na pásiky do väčšej misky a posypeme soľou ,,takto necháme aspoň 1-2 hodinky odležať ,,kapusta nám zmäkne a pustí šťavu .

3. Krok

Zatiaľ si nakrájame cibuľku nadrobno a na troške oleja osmahneme ,pridáme ku nej kryštálový cukor a skaramelizujeme.Odležanú nakrájanú kapustu prídáme na skaramelizovanú cibulu,posypeme mletým čiernym korením,podľa potreby soľou,pridáme pár bobuliek borievok , premiešame a chvílku podusíme.Jabĺčka nastrúhame a pridáme ku kapuste a spolu dusíme do zmäknutia kapusty.Nakoniec pridáme ocot a múku na zahustenie .Chvílku spolu podusíme a odstavíme z ohňa.

4. Krok

Nakoniec si pripravíme lokše.Najlepšie deň vopred si uvaríme zemiaky v šupke .Zemiaky zbavíme šupky a najemno nastrúhame ,pridáme k nim soľ a múku.Urobíme si jemné cesto aby sa nám nelepilo.Podľa potreby si pridávame múku ,ale pozor aby sme nemali múky až moc ,,lokše by boli tvrdé. Z cesta si spravíme šúlky ktoré nakrajame na menšie časti z ktorých si urobíme guľky ktoré na riadne pomúčenej doske vyvaľkamé na placku. Panvicu si riadne rozohrejeme a na suchú vkladáme lokše a opečieme z každej strany do zlatista .Počas pečenia priebežne utierame papierovými obrúskami zvyšnú múku z panvice aby sa nám nepripálila.

5. Krok

Máme hotovo a môžme servírovať ,,dobrú chuť !

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

331 receptov

Mascarpone

342 receptov

Večera

4590 receptov

Torty

481 receptov

Kuracie mäso

788 receptov

Dezert

3772 receptov