Pečená kačka s knedľou a červenou kapustou
U nás doma, nie veľmi často pripravované jedlo a vlastne, nerozumiem prečo? Výsledok je fantastický! Chrumkavá kačička, sladko kyslá kapusta a jemná knedľa.
Ingrediencie
Kačka
- 1 ks kačica
- 2 pl soľ
- 1 pl drvená rasca
Dusená kapusta
- 1 ks červená kapusta
- 1 ks červená cibuľa
- 1 ks jablko
- 1 pl slnečnicový olej
- 2 pl hnedý cukor
- 1 čl soľ
- 11⁄2 pl ocot
- štipka mleté čierne korenie
Príloha
- 1 bal gnocchi
Najnovšie letáky
Postup
POSTUP: Kačku dobre osolíme a posypeme rascou zvonku i zvnútra. Potom ju premiestnime na pekáč a podlejeme trochou vody a prikryjeme alobalom.
Vložíme do rúry a pečieme na 180 stupňov asi 90 minút.
Po hodine pečenia vidlicou poprepichujeme kožu (aby vytiekol prebytočný tuk). Opäť zakryjeme a vrátime naspäť do rúry.
Po polhodine odstránime alobal a zvýšime teplotu na 200 stupňov. Za občasného polievania výpekom pečieme kačku ďalšiu hodinu.
Kým sa kačka pečie, pripravíme si kapustu. Tu nakrájame na pásiky spolu s červenou cibuľou.
Do hrnca dáme olej, cibuľu, ktorú chvíľu podusíme a pridáme cukor.
Počkáme kým skaramelizuje a pridáme na pásiky nakrájanú kapustu.
Keď je kapusta polomäkká, pridáme ocot, soľ a nakoniec korenie. Prikryjeme pokrievkou a dusíme do mäkka.
Kapustu si samozrejme môžete dochutiť už podľa seba. My ju máme radi mierne kyselkavú.
SERVÍROVANIE: Kačku spoločne s dusenou kapustou servírujeme na tanier a podávame s knedľou alebo lokšami.
"Bez zelia, nieto veselia."