Zdroj: FB- Čo jeme doma
Pečená krkovička s kapustou a knedľou
Pečená bravčová krkovička s dusenou kapustou a knedľou
Ingrediencie
Suroviny
- 9 ks plátky krkovička bravčová bez kosti
- 5 strúčiky cesnak
- 1 ks Cibuľa
- korenie čierne mleté
- mletej rasce
- soľ
- 2 pl masť bravčová
Na kapustu
- 1 ks kapusta biela hlávková
- 3 pl olej rastlinný
- 4 pl kryštálový cukor
- 2 čl mletej rasce
- soľ
- ocot
- gnocchi
Najnovšie letáky
Postup
Krkovičku nakrájame na rezne hrubé asi 1,5 cm. Okoreníme ich a necháme postáť 2 hodiny. Na horúcej masti z oboch strán prudko opečieme a vyberieme na tanier.
Rúru si predhrejeme. Do masťou vymazanej jenskej misy naplátkujeme očistený cesnak aj cibuľu, na tento základ naložíme z oboch strán osolené mäso, nalejeme aj výpek z opekania a dáme misu do rúry na 250°C na cca desať minút.
Misu s mäsom v rúre zakryjeme alobalom a teplotu stiahneme na 180 °C, takto bez podlievania dusíme vo vlastnej šťave približne 45 minút. V polovici dusenia mäso poobraciame.
Hlávkovú kapustu nakrájame na tenké rezance a osolíme. Na oleji necháme skaramelizovať cukor, nasypeme na neho pokrájanú kapustu, okoreníme mletou rascou, a zakryté necháme dusiť na miernom ohni do úplného zmäknutia. Občas treba premiešať. Keď je hotová, dochutíme ju octom.
Mäso by malo byť už skoro, zlejeme z neho väčšinu šťavy a prepasírujeme ju do rajničky. Misu s mäsom vrátime do rúry a pridáme stupne na hornom grile, aby chytilo farbu.
Naložíme na tanier kapustu, plátok krkovičky a nakrájané kúsky knedle. Dobrú chuť !