Pečená krkovička vcelku
Kus šťavnatého, výborného mäska. Vyskúšajte recept na vynikajúcu krkovičku na šťave. Originálny a jednoduchý recept na pečenú krkovičku, ktorú si môžete rozkrájať aj na plátky.
Ingrediencie
Suroviny
- 1 kg bravčová krkovica vcelku
- 3 pl soľ
- 8 guličiek pimiento
- 1 rozmarín
- 1 kl tymián
- 3 kus bobkový list
- 1 kl provensálske bylinky
- 1 l voda
- 9 strúčikov cesnak
Na potretie
- 1 kl cesnakový prášok
- 1 kl prelisovaný cesnak
- 1 kl červená sladká paprika
- 1 kl provensálske bylinky
- mleté čierne korenie
- soľ
- olivový olej
Najnovšie letáky
Postup
Na dno uzatvárateľnej misky si nasypeme soľ, nové korenie, rozmarín, tymian, bobkový list a provensálske korenie.
Zdroj: youtube / Алена Павленко
Zmes korenín si premiešame a pridáme vlažnú vodu. Do vzniknutej marinády si vložíme krkovicu vcelku. Necháme marinovať najlepšie cez noc
Zdroj: youtube / Алена Павленко
Po uplynutí času si mäso z marinády vyberieme a poriadne osušíme papierovými utierkami. Mäso prešpikujeme cesnakom.
Zdroj: youtube / Алена Павленко
V malej miske si zmiešame prísady na potretie mäsa. Touto zmesou mäso potrieme. Je dobré mäso previazať špagátom, aby si držalo svoj tvar.
Zdroj: youtube / Алена Павленко
Vložíme do sáčku na pečenie. Mäso uložíme na plech a pečieme 1,5 hodiny na 200 stupňov.
Zdroj: youtube / Алена Павленко