REKLAMA
Pečená maslová tekvica
Jednoduché, ale chutné jesenné jedlo, ktoré je ideálne ako príloha na večeru. Pečená maslová tekvica s cesnakom je vďaka svojej chuti obľúbeným pokrmom, ktorý sa ľahko pripravuje.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 ks maslová tekvica
- 3 pl masla
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ a čierne korenie
- vetvička rozmarínu
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
50 min.
1. Krok
Rúru predhrejeme na 200 stupňov Celzia.
2. Krok
Tekvicu očistíme, odstránime šupku a semená a pokrájame ju na kúsky.
3. Krok
Tekvicu preložíme do pekáča spolu s cesnakom, kúskami masla a rozmarínom. Podľa chuti ešte tekvicu dochutíme soľou a korením.
4. Krok
Pekáč vložíme do rúry a maslovú tekvicu pečieme približne 30 až 40 minút, kým tekvica nie je mäkká a zlatohnedá.
5. Krok
Hotovú tekvicu môžeme podávať samostatne alebo ako prílohu k mäsu.