REKLAMA
Zdroj: Aleksei Isachenko photos from Canva
Pečená pražma zlatá
Vkusná a zdravá pražma zlatá, ktorú som piekla na narodeninovú oslavu.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Hlavné ingrediencie
- 1 kus pražma
- 2 kus citrón
- 1 kus bobkový list
- 3 strúčiky cesnak
- 1 kus Cibuľa
- 50 g maslo
Korenie a bylinky
- 1 čajová lyžička soľ
- 1 čajová lyžička mleté čierne korenie
- 1 PL petržlenová vňať
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Predhrejte rúru na 180 stupňov a vložte do nej pekáč.
2. Krok
Pražmu očistite a osoľte zvnútra i zvonka. Pokvapkajte ju citrónovou šťavou.
3. Krok
Cibuľu pokrájajte na kolieska a cesnak nakrájajte na plátky. Citrón pokrájajte na plátky. Pekáč vyberte z rúry, pridajte maslo a cibuľu, povarte ju 5 minút, pokiaľ nezačne byť mäkká.
4. Krok
Na cibuľu položte rybu, vnútri aj navonok posypte bobkovým listom, petržlenovú vňať, cesnak a citrónové plátky.
5. Krok
Pečieme 30 minút. Potom rybu prekryjte alobalom a pečieme ďalších 30 minút, kým ryba nie je úplne mäkká.