REKLAMA
Zdroj: from_my_point_of_view from Getty Images
Pečené bravčové mäso v marináde
Vkusné a šťavnaté bravčové mäso marinované v aromatickej a korenistej marináde a opečené do zlatista. Tento recept je ideálny na rodinnú večeru alebo na špeciálne príležitosti.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Mäso
- 1 kg bravčový krk
Marináda
- 4 strúčiky cesnak
- 2 pl sójová omáčka
- 2 pl Med
- 1 čajová lyžička mletá červená paprika
- 1 čajová lyžička mleté čierne korenie
- 1 čajová lyžička sušený rozmarín
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Zmiešajte všetky prísady na marinádu v malej miske.
2. Krok
Mäso umyte, osušte a potom ho natrite pripravenou marinádou z každej strany.
3. Krok
Marinované mäso nechajte odstáť v chladničke najmenej 2 hodiny, ale ideálne cez noc.
4. Krok
Mäso potom vložte do rúry predhriatej na 180 stupňov a pečte asi 90 minút. Počas pečenia mäso občas podlejte výpekom.
5. Krok
Pečené mäso pred podávaním nechajte ešte 10 minút odpočívať.