REKLAMA
Pečené bravčové mäso v rúre
Chutná večera z jedného plechu.
REKLAMA
Recept nájdeš v tomto článku
Ako osláviť Valentín? S dobrým jedlom je sviatok zaľúbených ešte krajší
Ingrediencie
porcií
6
- 2 kg bravčové plece
- 1 čl mleté čierne korenie
- 1 čl mletá červená paprika
- 1 čl hnedý cukor
- 1 čl soľ
- 1 čl oregano
- 1 čl horčica
- 1 pl olej
- 8 ks zemiak
- 2 ks Cibuľa
- 2 ks paradajka
- 2 ks mrkva
- 3 strúčiky cesnak
- voda
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
240 min.
1. Krok
Bravčové mäso si umyjeme a osušíme. V menšej miske si zmiešame papriku, korenie, soľ, oregano, horčicu a olej do marinády. V marináde mäso poriadne obalíme.
Zdroj: Youtube
2. Krok
Pustíme sa do prípravy zeleniny. Zemiaky očistíme a nakrájame na väčšie kúsky, mrkvu, cibuľu a cesnak tiež očistíme a nakrájame k zemiakom. Pridáme paradajky prekrojené na štvrtiny.
Zdroj: Youtube
3. Krok
Zeleninu pokvapkáme olejom, osolíme, okoreníme, pridáme oregano a dobre premiešame.
4. Krok
Na zeleninu položíme kúsky mäsa, podlejeme vodou, zakryjeme alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov na 2 hodiny. Pred koncom pečenia dáme alobal dolu a mäso zapekáme.
Zdroj: Youtube