REKLAMA
Zdroj: joseantona from Canva
Pečené bravčové rebierka so zemiakmi
Recept na delikátne pečené bravčové rebierka so zemiakmi.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 kg bravčových rebierok
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 Lyžice Med
- 1 Lyžice sójovej omáčky
- 1 lyžička chilli prášku
- 1 lyžička Papriky
- 4 kus zemiaky
- 2 Lyžice rastlinného oleja
- 1 lyžička mletej majoránky
- 1 lyžička mletého rozmarínu
- soľ a mleté čierne korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
150 min.
1. Krok
Rebrá nakrájajte na porcie, potrite soľou, korením, pretlačeným cesnakom, medom, sójovou omáčkou, chilli a paprikou. Uistite sa, že sú rebierka dobre obalené. Nechajte ich marinovať aspoň hodinu, ale ideálne by bolo cez noc. Vždy robím viac marinády, lebo rebrá nasajú veľa.
2. Krok
Zemiaky nakrájajte, potrite olejom, majoránkou a rozmarínom. Položte na plech a pečte pri 200 stupňoch cca 30 minút, kým nebudú rovnomerne zlatohnedé a krehké.
3. Krok
Rebrá vložte na plech vedľa zemiakov a pečte pri 200 stupňoch ďalšiu hodinu.