Zdroj: ildipapp from Canva
Pečené kuracie stehná s červenou kapustou
Klasické pečené kuracie stehná, ku ktorým som pripravila červenú kapustu.
Ingrediencie
- 4 kus kuracie stehná
- 1 hlavica červenej kapusty
- 1 kus Cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 pl oleja
- soľ a mleté čierne korenie
- 1 kl mletej papriky
- 100 ml vývaru
Najnovšie letáky
Postup
Kuracie stehná si osoľte, okoreňte a posypte mletou paprikou. Dajte bokom a nechajte marinovať približne 30 minút. Toto je môj obľúbený tip, keďže stehná tak získajú intenzívnejšiu chuť.
Medzitým si očistite a nakrájajte cibuľu na jemno a cesnak na plátky. Kapustu nakrájajte na tenké prúžky.
Na panvici rozohrejte olej a krátko opražte cibuľu s cesnakom. Potom pridajte kuracie stehná a opečte ich zo všetkých strán do zlatista.
Keď sú stehná pekné zlatohnedé, pridajte do panvice nakrájanú kapustu a zalejte vývarom.
Všetko spolu premiešajte, pridajte soľ, korenie podľa chuti a nechajte dusiť na miernom ohni približne 45 minút, alebo kým kapusta nie je mäkká a stehná sú dokonale uvarené.
Podávajte teplé, ideálne s pečivom alebo knedľou.