Zdroj: Julia Nagy from Getty Images
Pečené mäso s kyslou kapustou
Pečené mäso s kyslou kapustou je tradičné slovenské jedlo, ktoré zvykneme pripravovať počas spoločne strávených dní s rodinou.
Ingrediencie
- 1 kg bravčová krkovička
- 1.3 kg bravčový bok bez kosti
- 6 kus Cibuľa
- 100 g bravčová masť
- 4 strúčiky cesnaku
- 80 g cukor kryštál
- 3 poháre kyslá kapusta
- kmín celý
- soľ a mleté čierne korenie
Najnovšie letáky
Postup
Mäso umyjeme a nakrájame na plátky.
Cibuľu a cesnak očistíme.
Vo veľkej panvici roztopíme bravčovú masť a opečieme na nej neosolené plátky mäsa.
Po opečení ho preložíme do väčšieho hrnca a posypeme soľou a korením.
Cibuľu nakrájame a orestujeme vo výpeku z mäsa. Pridáme ju k mäsu.
Rúru predhrejeme 180 stupňov a mäso pečieme zakryté zhruba 40 minút.
Po uplynutí doby ho odokryjeme, podlejeme 50 ml vodou a dopečieme.
Dusenú kapustu pripravíme tak, že cibuľu orestujeme, pridáme cukor a necháme ju skaramelizovať.
Následne pridáme kapustu z pohárov, kmín a mleté čierne korenie. Kapustu udusíme do mäkka.